Thursday, January 16, 2020
yunohost@conference.lightwitch.org
January
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
             
YunoHost support room | Don't ask to ask, just ask ! | Be patient and stay polite with everybody (this is a free software project ran by volunteers) | No answer? Post on the forum: https://forum.yunohost.org | This room is mirrored via Echo1 | Donate: https://liberapay.com/YunoHost

[03:45:13] <djx> Kayou - you still around? :D
[03:45:50] <djx> and I can't remember if I changed URL before or after update in wordpress
[04:52:04] <irc> <kayou[m]> djx, yup, I'm here!
[04:53:04] <irc> <kayou[m]> Ok, so if you don't remember, change URL to another, and rechange it to the one you want. Annnd, tell me if it works
[04:53:15] <djx> Cool :) So what's the fix? I already got PhpMyAdmin installed and did a full text search and found a few places it was hard coded.
[04:53:20] <djx> ok, will do that and then see how it goes
[04:54:54] <irc> <kayou[m]> You can fix it with phpmyadmin if you don't want to do that, but IMO, the easier and faster way is to double change your URL :-)
[04:55:37] <djx> well, I tried to change it to blog2 temporarily instead of the TLD, but now I get this error:
https://www.mydomain.xyz/blog2/wp-login.php?redirect_to=https%3A%2F%2Fwww.mydomain.xyz%2Fwp-admin%2F&reauth=1
File not found.
[04:57:39] <irc> <kayou:matrix.org> With a new browser or a clear cache maybe?
[04:58:36] <djx> kayou - maybe I shuld have clarified something... Did you mean change it within word press or within yuno?
[04:59:05] <irc> <kayou[m]> Hoop no, you have to change it with Yunohost
[04:59:12] <djx> XD well then.
[04:59:19] <djx> Sounds like I'll be going to PhpMyAdmin after all.
[04:59:30] <djx> Is it as simple as changing the wp-options table back and then doing it in yunohost?
[05:00:00] <irc> <kayou[m]> Yuo
[05:00:04] <irc> <kayou[m]> Yup*
[05:00:36] <irc> <kayou[m]> In fact the problem is in the wp-options
[05:01:02] <djx> I'm trying the yuno now, for my own knowledge - what is the problem in there?
[05:01:54] <irc> <kayou[m]> siteurl and home don't begin with https://, and they have to
[05:02:13] <irc> <kayou[m]> It fixed since the version 5.3
[05:02:26] <irc> <kayou[m]> (of Yunohost)
[05:03:11] <djx> 🤔 🤔well, I'm pretty sure it was before and also after. And I"m still having the same issue (CORS issues from content coming from yuno.mydomain.com/blog)
[05:03:34] <irc> <kayou[m]> O.o
[05:03:56] <irc> <kayou[m]> Do you change it with Yunohost?
[05:04:19] <irc> <kayou[m]> Do these entries in the db start with https:// ?
[05:06:07] <djx> Checking
[05:08:00] <djx> siteurl does, what's the other one?
[05:16:04] <irc> <kayou[m]> home
[05:16:49] <irc> <kayou[m]> And if it's not that... O.o uuhh I have to admit that I don't know
[05:17:25] <irc> <kayou[m]> Maybe if you post an issue on the Yunohost-Apps/Wordpress_ynh GitHub project
[05:20:06] <djx> And yes, home also has it.
[05:36:30] <irc> <kayou[m]> :-s
[05:40:14] <irc> <kayou[m]> I can't try to reproduce on my side for now, I'll retry later
[06:50:48] <irc> <Pierre0412> salut :)
[07:01:23] <irc> <kayou[m]> Salut
[07:46:15] <irc> <frandavid100:matrix.org> Hey there
[07:47:56] <irc> <frandavid100:matrix.org> I installed Yunohost several days ago, with several apps, each on its own subdomain. I had to issue a certificate for each subdomain and I had some problems afterwards which made me reinstall the whole thing several times
[07:49:07] <irc> <frandavid100:matrix.org> I was fine with it (because I was learning, after all) but now letsencrypt [refuses to issue any more certificates](https://letsencrypt.org/docs/rate-limits/) until a week has passed
[07:49:58] <irc> <frandavid100:matrix.org> As a result, I can access my apps from the server where they're installed, but not from any other machine
[07:51:10] <irc> <frandavid100:matrix.org> I'm fine with waiting for the certificates (I think the week will have passed on Saturday) but I'd like to know if there's a way to make the apps work on other computers in the meantime
[07:51:32] <irc> <frandavid100:matrix.org> Also, I've read that you can combine several subdomains into a single certificate:
[07:52:59] <irc> <frandavid100:matrix.org> Also, I've read that you can combine several subdomains into a single certificate: http://im.yunohost.org/paste/da34eee2-ea95-447d-8b85-41af5853fedb
[08:12:32] <irc> <tituspijean:synapse.pijean.ovh> Hi all,
I have read in the October newsletter that there will be a YNH talk in one of the workshops at FOSDEM 2020 (first weekend of February). But I can't find any more mention of it in their planning. Has it been cancelled?
[08:13:14] <irc> <tituspijean:synapse.pijean.ovh> @frandavid100:matrix.org: I think that YNH does not handle multiple domains per certificate yet.
[08:15:57] <irc> <frandavid100:matrix.org> > <@tituspijean:synapse.pijean.ovh> @frandavid100:matrix.org: I think that YNH does not handle multiple domains per certificate yet.

That's OK if there's another way to do it manually... do you know if there is?
[08:17:01] <irc> <MadPanda[m]> regarding the lets encrypt rate limit, have a read at this:
[08:17:03] <irc> <MadPanda[m]> sent a long message: < https://matrix.org/_matrix/media/r0/download/matrix.org/BAHDNKUErkirgSPtFkDXbKNe >
[08:33:36] <irc> <misato> hello all, I had a quick question
[08:39:56] <irc> <frandavid100:matrix.org> > <@yunohost:matrix.org> [irc] MadPanda[m]: regarding the lets encrypt rate limit, have a read at this:

Yes, I saw that. That's why I think I'll be able to issue more certificates on Saturday
[11:54:19] <tomdereub> Salut, j'ai un souci sur collabora avec nextcloud, sur l'édition de documents partagés à des invités : https://forum.yunohost.org/t/collabora-online-et-nextcloud-le-document-ne-peut-pas-etre-sauvegarde/10071. Si quelqu'un avait une idée, moi je sèche !
[14:02:43] <irc> <Salamafet> Bonjour / Hi
[20:16:26] <irc> <ma_ew> Eh beh
[20:16:30] <irc> <ma_ew> Bonjour tout le monde
[20:16:38] <irc> <ma_ew> Merci pour yunohost
[20:26:58] <irc> <ma_ew> So I installed kanban from apps. It works great !! However when I tried to render the website public the login page became blank. No error is seen in nginx logs log, debug is on but nothing to be seen either. I checked all the issues from the kanban FAQ and those doen't seem to be the issue either. Oh one difference with the normal state of the yunohost is that I am using php 7.1
[20:27:48] <irc> <ma_ew> Any idea what I should be looking at ?