Monday, October 21, 2019
yunohost@conference.lightwitch.org
October
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28 29 30 31      
             
YunoHost support room | Don't ask to ask, just ask ! | Be patient and stay polite with everybody (this is a free software project ran by volunteers) | No answer? Post on the forum: https://forum.yunohost.org | This room is mirrored via Echo1 | Donate: https://liberapay.com/YunoHost

[05:46:13] <irc> <Pierre0412> salut
[07:32:43] <irc> <neolem> bonjour
[08:33:08] <irc> <foobar|42083> je possède un serveur yunohost, mais chaque fois que je veux retirer l'accés a une app d'un utilisateur, je reviens au menu principal d'admin. pouvez vous m'aider ?
[08:41:03] <irc> <neolem> foobar|42083: ce n'est pas un problème de cache ?
[08:46:10] <irc> <foobar|42083> comment faire pour vider le cache
[11:23:22] <irc> <foobar|20878> coucou ! j'ai enfin fini par oser copier coller ma config DNS tout simplement et tout marche bien, impec, ma question est d'ordre du perfectionnisme / détail. En gros soit j'ai un mail avec un nom d'envoi qui ressemble à quelque chose mais qui score 7 sur mail-tester, soit je mets en nom d'hôte mon rDNS sfr (apparemment c'est galère de le changer)
[11:23:22] <irc> <foobar|20878> et ça ressemble à rien mais ça score quasi parfait. j'ai bon ?
[16:22:34] <irc> <ralphy> Tried installing yunohost on local server. It asks for Ip adress. Shouild I leave it blank since my router uses dycp?
[16:23:05] <irc> <Alaiks> uh, what asks for an IP address ...?
[16:23:48] <irc> <ralphy> Tried installing yunohost on home server. It asks for Ip address. Should I leave it blank since my router uses dhcp?
[16:24:16] <irc> <Alaiks> what asks for an IP address..
[16:25:33] <irc> <ralphy> The installation cd.
[16:26:06] <irc> <Alaiks> did you download our preinstalled image, or are you installing a vanilla Debian first ?
[16:26:06] <irc> <ralphy> preinstalled image
[16:27:35] <irc> <Alaiks> hmokay, so you're like on a black/blue screen asking info that's right ? Can you copy the exact message asking you this question ?
[16:28:03] <irc> <Alaiks> (but my guess would be same as you: no need to write a custom IP address, that sounds weird)
[16:28:25] <irc> <ralphy> Doing a graphical install
[16:28:42] <irc> <Alaiks> I'm mainly wondering why it's asking you this, I don't remember seeing that kind of question popping up during the install process...
[16:29:38] <irc> <ralphy> It asks for IP, gateway and dns.
[16:30:50] <irc> <Alaiks> ah yes, graphical install is fine too
[16:32:30] <irc> <Alaiks> hmokay o.O
[16:33:28] <irc> <Alaiks> well maybe it did not detect the internet connection automatically ... which is going to be an issue when it'll try to download the packages I guess...
[16:33:32] <irc> <ralphy> I put an ip in. And got no netowrk access.
[16:33:33] <irc> <ralphy> Yes no packages.
[16:33:33] <irc> <ralphy> Did not detect internet.
[16:34:56] <irc> <ralphy> Thank you, Alaiks.
[19:32:57] <irc> <MadPanda[m]> <Aleks_ "MadPanda: can you try installing"> this worked. thank you!